SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sütlü Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? Sütlü mayalı poğaça yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlayın. Ardından yoğurma kabına süt, maya, şeker, tuz ve sıvı yağı ekleyin. Karıştırın ve üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sütlü mayalı poğaçalarınızın kabarması için fırının kapağını açmayın. Afiyet olsun!
İçindekiler
İlk adım olarak, bir kabın içerisine unu eleyin ve mayayı, şekeri ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Eğer hamur çok sertse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örterek ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı avucunuzda yuvarlayarak poğaça şekli verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Poğaçaları üzerine biraz süt sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sütlü Mayalı Poğaça için poğaça harcı olarak peynir, maydanoz ve kıymayı karıştırın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine harç koyun.
Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış fırında poğaçaları pişirin.
Sütlü Mayalı Poğaça servise hazır, afiyet olsun!
İçindekiler
Sütlü Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?
Sütlü mayalı poğaça yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler 3 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz olacaktır.İlk adım olarak, bir kabın içerisine unu eleyin ve mayayı, şekeri ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Eğer hamur çok sertse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örterek ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı avucunuzda yuvarlayarak poğaça şekli verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Poğaçaları üzerine biraz süt sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sütlü Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?
Sütlü Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? |
Mayayı ılık sütle karıştırıp mayalandırın. |
Un, tuz, şeker ve yağı karıştırıp mayalı karışıma ekleyin. |
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. |
Mayalanan hamuru şekillendirip üzerine yumurta sarısı sürün. |
Sütlü Mayalı Poğaça için poğaça harcı olarak peynir, maydanoz ve kıymayı karıştırın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine harç koyun.
Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış fırında poğaçaları pişirin.
Sütlü Mayalı Poğaça servise hazır, afiyet olsun!