AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlü Mantar Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
300 gram mantar
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu yahut tavuk suyu ( yoksa bulyon da atabilirsiniz tercihinize kalmış )
4 su bardağı ılık su

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı

Öncellikle mantarlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
Daha sonra mantarlarımızı beyazlatmak için sirke ve limonlu suyumuzda 5 -10 dakika bekletiyoruz .
Daha sonra tenceremize yağlarımızı ek ediyoruz.
Yağlarımız eriyince küçük küçük doğradığımız mantarları ve sarımsaklarımızı ek ediyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
Daha sonra unumuzu ek ediyoruz.
Unumuzu da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
Et suyumuzu ve olağan suyumuzu ek ediyoruz .
Tuzumuz ve karabiberimizi de ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra sütümüzü de ek ediyoruz ve tekrar kaynayana kadar karıştırıyoruz .
Pişince altını kapatıyoruz ve hazır servis edebilirsiniz afiyet olsun
 
Geri
Üst