AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlü Mantar Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kültür mantarı (400 gr)
1 bardak süt
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Limon

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak mantarları fazla büyük olmayacak formda doğrayıp, tuz ve birkaç damla limon ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede bir ölçü sıvı yağla unu kavuruyoruz. Suyunu azar azar ek ediyoruz.
Sarımsağı rendeleyip, akabinde da mantarları koyup kaynamaya bırakıyoruz.
10 dk kadar kaynadıktan sonra sütü ek edip 5 dk daha kaynatıyoruz.
Kıvamı koyu olursa su ek edip, zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Kolay gelsin .
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst