AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet mantar
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Sıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için)
Tuz
Karabiber

Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantar temizlenir incecik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı ile birlikte sulandırmadan yüksek ateşte sotelenir. Kararmasın diye limon suyu eklenir.
Un eklenir ve kokusu çıkana dek birlikte kavurulur. Soğuk!! tavuk suyu eklenir ve çırpıcı ile güzelce çırpılarak unun topaklanması önlenir süt eklenir ve kaynayana dek karıştırılır.
Kıvamı koyu olduysa sıcak su eklenir ve istenilen yoğunluk ayarlanır.
Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz, dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst