Sutlu Kereviz Corbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sutlu Kereviz Corbası Tarifi


Resimli Sutlu Kereviz Corbası

Malzemeler

500 gr kereviz

1 patates

1 havuc

1 soğan

3 diş sarımsak

1~2 dal kereviz yaprakları

15 su bardağı sut

2 defne yaprağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayciceği yağı

Kimyon

Tuz

Karabiber

5 su bardağı su veya tavuk suyu

imagessutlukerevizcorbasi5ad3ecc5e2193

Yapılışı

Butun sebzeleri kup şeklinde doğrayıp tencereye aktarın uzerine 5 su bardağı tavuk suyu, 1 defne yaprakları, 1 cay kaşığı kimyon ve karabiber ekleyip haşlayın Defne yapraklarını icinden alıp el blenderi ile pure haline getirin
Tereyağı ve ayciceği yağını tencerede ısıtın Unu ekleyip kavurun Kerevizli pureyi ekleyip kaynatınSutu ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırın Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın uzerini susleyip sıcak servis yapın
 
Geri
Üst