Sutlu Kereviz Corbası Tarifi
Resimli Sutlu Kereviz Corbası
Malzemeler
500 gr kereviz
1 patates
1 havuc
1 soğan
3 diş sarımsak
1~2 dal kereviz yaprakları
15 su bardağı sut
2 defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayciceği yağı
Kimyon
Tuz
Karabiber
5 su bardağı su veya tavuk suyu
imagessutlukerevizcorbasi5ad3ecc5e2193
Yapılışı
Butun sebzeleri kup şeklinde doğrayıp tencereye aktarın uzerine 5 su bardağı tavuk suyu, 1 defne yaprakları, 1 cay kaşığı kimyon ve karabiber ekleyip haşlayın Defne yapraklarını icinden alıp el blenderi ile pure haline getirin
Tereyağı ve ayciceği yağını tencerede ısıtın Unu ekleyip kavurun Kerevizli pureyi ekleyip kaynatınSutu ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırın Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın uzerini susleyip sıcak servis yapın
Resimli Sutlu Kereviz Corbası
Malzemeler
500 gr kereviz
1 patates
1 havuc
1 soğan
3 diş sarımsak
1~2 dal kereviz yaprakları
15 su bardağı sut
2 defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayciceği yağı
Kimyon
Tuz
Karabiber
5 su bardağı su veya tavuk suyu
imagessutlukerevizcorbasi5ad3ecc5e2193
Yapılışı
Butun sebzeleri kup şeklinde doğrayıp tencereye aktarın uzerine 5 su bardağı tavuk suyu, 1 defne yaprakları, 1 cay kaşığı kimyon ve karabiber ekleyip haşlayın Defne yapraklarını icinden alıp el blenderi ile pure haline getirin
Tereyağı ve ayciceği yağını tencerede ısıtın Unu ekleyip kavurun Kerevizli pureyi ekleyip kaynatınSutu ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırın Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın uzerini susleyip sıcak servis yapın