AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker (Az tatlı seviyorsanız 1.5 bardak)
1 paket kemal paşa
Üzerine
Tahin

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Çok çok hafif bir şerbetli tatlı yapmak istediğinizde tereddütsüz sofraya koyabilirsiniz. Biz çok sevdik umarım sizde seversiniz.
Su, süt, şekeri geniş bir tencereye alıp şeker eriyene kadar bekleyelim.
Eriyince kemalpaşaları ekleyelim.
Arada bir karıştırarak şerbeti yoğunlaşıp kemalpaşalar yumuşayana kadar pişirelim.
Ocağı kısmayalım açık olsun süratli ayarda başından ayrılmazsanız daha yeterli olur ben kasık ile üst çıkanları daima içe bastırıyorum hafif hafif ve karşıt yüz ediyorum.
Kemalpaşalar büsbütün yumuşayınca ocağı söndürüp bir kaba tatlıları dizelim.
Kalan şerbeti de üzerine gezdirelim.
Soğuyunca üzerine tahin ile servis edelim.
Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst