- Konu Yazar
- #1
Sütlü İstiridye Mantarı Tanımı İçin Gereçler
1 kg istiridye mantar
1 çay bardağı sıvı yağ
2 buçuk su bardağı süt
Tuz
1 büyük soğan
Karabiber ,toz kırmızı ,biber, zerdeçal
Sütlü İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları doğrayıp sıvı yağ koyduğunuz tencereye alalım.
Yarım ay halinde doğranmış soğanı da ekleyim uygunca kavuralım.
Mantar ve soğan pişene kadar kavurun.
Tuz ve damak zevkinize nazaran baharatları ekleyip karıştırarak harmanlayalım.
Sütü ekleyip harlı ateşte sütünü çekene kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.
Sütlü İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg istiridye mantar
1 çay bardağı sıvı yağ
2 buçuk su bardağı süt
Tuz
1 büyük soğan
Karabiber ,toz kırmızı ,biber, zerdeçal
Sütlü İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları doğrayıp sıvı yağ koyduğunuz tencereye alalım.
Yarım ay halinde doğranmış soğanı da ekleyim uygunca kavuralım.
Mantar ve soğan pişene kadar kavurun.
Tuz ve damak zevkinize nazaran baharatları ekleyip karıştırarak harmanlayalım.
Sütü ekleyip harlı ateşte sütünü çekene kadar kapağı kapalı bir biçimde pişirelim.
İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.
Sütlü İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı