Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
50 gram tereyağ (2 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Çikolatalı sos
Mevsim meyvesi (Ben çilek ve kiraz kullandım)
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Vanilya hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı gidince vanilyayı da ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
Daha sonra kolay çıkarabilmek için kullanacağımız kalıbı ıslatalım ve tatlımızı kaba yerleştirip dolapta dinlendirelim.
O sırada meyvelerimizi doğrayalım ve çikolatalı sosumuzu kaynatıp soğutalım.
Kalıplaşan tatlımızı bir servis tabağına aksi çevirelim üzerine biraz çikolata sos döküp meyveleri yerleştirelim üzerine tekrar çikolatalı sos dökelim.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
50 gram tereyağ (2 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Çikolatalı sos
Mevsim meyvesi (Ben çilek ve kiraz kullandım)
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Vanilya hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı gidince vanilyayı da ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
Daha sonra kolay çıkarabilmek için kullanacağımız kalıbı ıslatalım ve tatlımızı kaba yerleştirip dolapta dinlendirelim.
O sırada meyvelerimizi doğrayalım ve çikolatalı sosumuzu kaynatıp soğutalım.
Kalıplaşan tatlımızı bir servis tabağına aksi çevirelim üzerine biraz çikolata sos döküp meyveleri yerleştirelim üzerine tekrar çikolatalı sos dökelim.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun