Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
8-10 yemek kaşığı şeker (tatlı isteğinize göre)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 pk kremşanti
Antep fıstığı, tarçın..
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencerede koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
İstediğiniz servis tepsisinin içine sudan geçirip karışımı döküyoruz.
3 saat buzdolabında kalırsa daha iyi kalıbı çıkar.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
Ben üzerine süs için kremşanti ve meyve ile süsleme yaptım. Sizler de yapmak isterseniz çikolata sosu veya başka kremayı soğuk olarak ekleyip 1 saat kadar daha dolapta dinlendirin. Afiyet olsun
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
8-10 yemek kaşığı şeker (tatlı isteğinize göre)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 pk kremşanti
Antep fıstığı, tarçın..
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencerede koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
İstediğiniz servis tepsisinin içine sudan geçirip karışımı döküyoruz.
3 saat buzdolabında kalırsa daha iyi kalıbı çıkar.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
Ben üzerine süs için kremşanti ve meyve ile süsleme yaptım. Sizler de yapmak isterseniz çikolata sosu veya başka kremayı soğuk olarak ekleyip 1 saat kadar daha dolapta dinlendirin. Afiyet olsun
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı