Sütlü İrmik Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlü İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı irmik (200 ml)
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için;
2.5 paket kakaolu bisküvi
1 paket çikolata
80 gr kadar eritilmiş tereyağı (margarinde kullanabilirsiniz)
Üzerini süslemek için;
2 adet küçük boy muz
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı fındık
Benmari usulü eritip dökmek için 1 paket çikolata

Sütlü İrmik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvilerimizi kırıp küçük parçalar haline getirip erittiğimiz tereyağı ve çikolata ile iyice harmanlayalım.
Hazır hale gelen bisküvi karışımımızı taban kısmına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıbımızın içine düzenli bir şekilde aktaralım.
Bir yandan tenceremize aktardığımız sütümüzün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyelim.
Karıştırarak güzelce pişmesini sağlayalım.
Kaynayıp kıvam alınca vanilyamızı ve tereyağımızı da ekleyip güzelce karıştıralım ve altını kapatıp ocaktan alalım.
İlk sıcağı çıktıktan sonra kalıbımızın içine dökelim.
Dolapta en az 5 – 5. 5 saat dinlendirilmesi gerekiyor.
Bir on dakika dışarıda dinlendirip üzerini süsleyip öyle kaldırdım ben dolaba.
Sonrasında zaten direk servise hazır. Şimdiden afiyet olsun .
Not: irmiği fazla kullanmamalısınız bir bardak kafi geliyor. Fazla olduğunda istediğimiz kıvamdan çok sertleşiyor karışımımız.

Sütlü İrmik Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst