Sütlü İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sütü kaynatıp ılımaya bırakalım.
Akabinde derin geniş bir tavayı ocağa alalım.
Altını açalım(orta uzunluk ocak gözünde kısık ayarda olsun).
Tereyağını ekleyelim ve erimesini bekleyelim.
Eridikten sonra fıstıkları hafif renk değiştirinceye kadar kavuralım.
İrmiği ekleyelim hafif hafif karıştırmaya devam edelim(yaklaşık 5 dakika kavuralım) ve üzerine şekeri ilave edip karıştırmaya devam edelim.
İrmikler hafifçe kokusu ve rengi değişmeye başladığında sütü yavaşça ek edelim akabinde 2dakika daha karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.
Ilık olan irmiğe biçim verelim ve servis tabağına alalım süslemesini yapalım( ben çubuk tarçın ve yer fıstığı kullandım)
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst