AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sütlü İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
Şerbeti için;
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tencerenize alın. Akabinde altını açın ve erimeye bırakın. Büsbütün eriyen tereyağınızın içine irmiğinizi ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Şerbeti için bir adet tencereye sütü ve şekeri ekleyip altını açın ve şekeri erimeye bırakın daha sonra eriyip kaynamaya başlayan sütümüzü iki dakika kaynatın akabinde ocağı kapatın.
Kavurduğunuz ve pembeleşen irmiğinizi altını kısın ve yavaş yavaş bir yandan çırparak şerbetinizi ekleyin daha sonra helvanızın kapağını kapatıp kısık ateşte kaynayıp şerbetini çekmeye bırakın.
Şerbeti çektikten sonra altını kapatın ocaktan alın ve üstüne iki modül havlu kağıt koyup, kapağı kapatın 10 dakika dinlendirin.
Artık servise hazır helvamız ben üstüne ceviz attım siz dilediğinizi koyabilirsiniz. Şimdiden deneyen yapan herkese afiyet olsun. ❤
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst