AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sütlü İrmik Helvası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
Yarım paket margarin yani 125 gram
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker

Sütlü İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ pişirme tenceresinde eritilip, üzerine irmik ilave edilir ve orta ateşte 10 dk kadar kavrulur.
10 dk sonra ocağın altı kısılır ve irmik iyice esmerleşene kadar devamlı karıştırarak kavrulur. (dileyen içerisine fıstık veya ceviz de ekleyebilir ).
İyice kavrulup esmerleşen irmiğe süt ve şeker karışımı yavaş bir şekilde ilave edilerek.
Süt ve 1,5 bardak şekeri şerbet şeklinde karıştırıp şerbeti çeken irmiği karıştırmaya devam edelim.
Katı macun kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılır ve tencerenin kapağı örtülerek kıvam alması için 10-15 dk demlenmeye bırakılır.
Eğer daha tane tane, daha kuru istiyorsanız 10-15 dk kapağını kapatarak dinlendirin.
Yanında dondurma, ile de servis edebilirsiniz. ‍ ‍
Sütlü İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst