AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sütlü İrmik Helvası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ ya da teremyağ (125 gram kadar)
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve şekeri bir kapta eritiyoruz.
Yayvan bir tencereye ya da bir pişirme kabına yağ koyulur ve eritilmeye başlanır.
Üzerine irmik eklenir ve irmikler pembeleşinceye kadar orta ateşte daima karıştırarak kavrulur.
Kavrulan irmiğin üzerine, erittiğimiz şekerli süt eklenir.
İrmikler sütü çekene kadar karıştırarak pişirilir.
Tencereni altı kapatılır. Üzerine havlu kağıt koyularak kapağı kapatılır.
Temiz bir beze sarılarak 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun .
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst