Sütlü Havuç Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlü Havuç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı tereyağ
5 adet orta uzunluk havuç
2 adet küçük patates
1 orta uzunluk kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı süt
Tuz

Sütlü Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel havuçlar ve patatesi bi kapta yıkayıp soyup rendeleyelim kısa müddette pişiyor rendeleyince.
Tencereye sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı unu ek ederek biraz kavuralım ve küp küp doğranmış kuru soğanı ek edip karıştıralım.
Salçamızıda ekleyip uygunca harmanlayın.
Daha sonra rendelediğimiz havuç ve patatesi ekleyip bi kaç sefer karıştırıp ılık su ekleyelim ben 2 litreden biraz fazla koydum.
20 -25 dakikada havuç ve patatesler yumuşuyor. Bu ortada kapağını denetimli kapatın taşma mümkünlüğü fazla .
Sebzeler yumuşayıncaya blendırdan geçirelim ve tekrar ocağa alalım .
Biraz karıştıralım ve bi taşım kaynamaya başlamadan sütü ek edelim bir taraftan karıştıralım bi taşım kaynayınca tercihe nazaran tuzu ek edelim.
Veeee afiyet olsun üzerine dere otu ile servis ederseniz daha çok beğenilecektir. Küçük büyük herkese şiddetle tavsiye ederim yaz kış tavsiye edilen bir çorba.
Sütlü Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst