AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı maya
2 buçuk su bardağından 1 parmak fazla un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Üstüne için;
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütü mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alıp karıştırınız.
Sonra tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurunuz.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurmuş oldugunuz hamura pürüzsüz oluncaya kadar yediriniz.
30 dakika streçle üstünü kapatıp dinlenmeye bırakınız.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölüp yavaş yavaş içe doğru kıvırarak bezeler yapınız ve bezelerin üstünü tekrar streçle kapatıp 15 dakika dinlendiriniz.
Sonra dikdörtgen şekilde elinizle bastırarak açınız uzun kısmından kıvırarak rulo yapınız.
Hepsine aynı işlemi yapıp borcama diziniz ,üstünü tekrar streçle kapatıp hamur 2 katı oluncaya kadar mayalandırın.
Üzerine sütü ve tereyağını karıştırıp sürünüz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Pişen ekmeklerinizin üstlerine tereyağı sürünüz afiyet olsun.
Not işirme süresi fırından fırına değişir.

Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst