SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı maya
2 buçuk su bardağından 1 parmak fazla un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Üstüne için;
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütü mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alıp karıştırınız.
Sonra tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurunuz.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurmuş oldugunuz hamura pürüzsüz oluncaya kadar yediriniz.
30 dakika streçle üstünü kapatıp dinlenmeye bırakınız.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölüp yavaş yavaş içe doğru kıvırarak bezeler yapınız ve bezelerin üstünü tekrar streçle kapatıp 15 dakika dinlendiriniz.
Sonra dikdörtgen şekilde elinizle bastırarak açınız uzun kısmından kıvırarak rulo yapınız.
Hepsine aynı işlemi yapıp borcama diziniz ,üstünü tekrar streçle kapatıp hamur 2 katı oluncaya kadar mayalandırın.
Üzerine sütü ve tereyağını karıştırıp sürünüz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Pişen ekmeklerinizin üstlerine tereyağı sürünüz afiyet olsun.
Not işirme süresi fırından fırına değişir.
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı maya
2 buçuk su bardağından 1 parmak fazla un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Üstüne için;
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütü mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alıp karıştırınız.
Sonra tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurunuz.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurmuş oldugunuz hamura pürüzsüz oluncaya kadar yediriniz.
30 dakika streçle üstünü kapatıp dinlenmeye bırakınız.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölüp yavaş yavaş içe doğru kıvırarak bezeler yapınız ve bezelerin üstünü tekrar streçle kapatıp 15 dakika dinlendiriniz.
Sonra dikdörtgen şekilde elinizle bastırarak açınız uzun kısmından kıvırarak rulo yapınız.
Hepsine aynı işlemi yapıp borcama diziniz ,üstünü tekrar streçle kapatıp hamur 2 katı oluncaya kadar mayalandırın.
Üzerine sütü ve tereyağını karıştırıp sürünüz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Pişen ekmeklerinizin üstlerine tereyağı sürünüz afiyet olsun.
Not işirme süresi fırından fırına değişir.
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı