SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Sutlu Ekmek Yapımı
Sutlu Ekmek Tarifi
imagessutluekmekyapimi5ad3ecfa5f9f1
1 Buyuk somun
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 corba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 bardak sut
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
Yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun Sutu ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sutu ve tereyağını karışıma ilave edip 23 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkmalı
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 2530 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Sutlu Ekmek Tarifi
imagessutluekmekyapimi5ad3ecfa5f9f1
1 Buyuk somun
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 corba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 bardak sut
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
25 gram tereyağı, yumuşak
Yapılışı:
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun Sutu ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, sekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki sutu ve tereyağını karışıma ilave edip 23 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkmalı
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 2530 dakika ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin