SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Sütlü Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
21 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Sütlü Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt ve ılık su ve mayayı güzelce çırpalım.
İçerisine şekeri ilave ederek tekrar karıştıralım.
Unun içerisine tuzu katıp harmanlayalım ve sütün içerisine dökelim ele yapışan bir kıvamda olmalı1 saat mayalanmaya bırakalım hamuru [*]Daha sonra hamuru 8 eşit kesime bölelim. [*]Pasta tabağı büyüklüğünde açalım. [*]Yağlı kağıt kardan serip üzerine açmış olduğumuz bazlamaları katalım ve bir saat daha dinlendirelim. [*]Ocak üzerinde artlı ve önlü pişirelim.
Sütlü Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
21 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Sütlü Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt ve ılık su ve mayayı güzelce çırpalım.
İçerisine şekeri ilave ederek tekrar karıştıralım.
Unun içerisine tuzu katıp harmanlayalım ve sütün içerisine dökelim ele yapışan bir kıvamda olmalı1 saat mayalanmaya bırakalım hamuru [*]Daha sonra hamuru 8 eşit kesime bölelim. [*]Pasta tabağı büyüklüğünde açalım. [*]Yağlı kağıt kardan serip üzerine açmış olduğumuz bazlamaları katalım ve bir saat daha dinlendirelim. [*]Ocak üzerinde artlı ve önlü pişirelim.
Sütlü Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı