Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sutlu Aşure Nasıl Yapılır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sutlu Aşure Nasıl Yapılır Tarifi


Resimli Sutlu Aşure Nasıl Yapılır

Malzemeler

500 gr haşlanmış buğday (2 su bardağı)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 cay bardağı haşlanmış mısır
1 cay bardağı haşlanmış pirinc
500 gr sut
2 su bardağı toz şeker

Uzeri İcin

Yeterince yeni bahar,tarcın
Fındık, ceviz, dolmalık fıstık
İstediğiniz kuru ve yaş meyveler
İsterseniz gul suyu ve karanfilde katabilirsiniz

imagessutluasurenasilyapilir5ad3f1844cfe8

Hazırlanışı

Akşamdan ıslattığımız, nohut, buğday, kuru fasulyeyi ve pirinci haşlayıp suzelim Bu aşamada haşlama derecesi baklagileri elimizde sıktığımız zaman dağılmalı Yoksa şekeri koyduğumuzda baklagiler sertleşir Hepsini tenceremize alalım uzerine şekeri sutu ekleyip bir taşım kaynatalım
Kuru meyvede koyacaksak, uzum, incir, kayısı gibi onlarıda ayrı bir yerde 5 dakika pişirip, tenceremize katalım bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım
Kaynattığımız aşureyi servis kasemize alıp uzerine tarcın, yeni bahar serpelim, istediğimiz kuru yemişle ve meyveyle susleyip servis yapalım Afiyet olsun
 
Geri
Üst