Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı pirinç
4 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinciniz açılmayan pirinç ise bilhassa 1 su bardağı pirinci 4 su bardağı su ile açılana kadar kaynatınız.
Sonra pirincimizi süzüyoruz.
Ayrı bir tencere de süzmüş olduğumuz pirinci ve 6 su bardağı sütü koyup kaynatıyoruz.
Kaynayan süte 1. 5 su bardağı şekeri ekliyoruz ağırlaşmaya başlayınca limon kabuğu rendeliyoruz ve vanilya ekliyoruz.
Karıştırıp cuplara koyuyoruz. Ben cuplara iki kepçe olarak koydum.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı pirinç
4 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinciniz açılmayan pirinç ise bilhassa 1 su bardağı pirinci 4 su bardağı su ile açılana kadar kaynatınız.
Sonra pirincimizi süzüyoruz.
Ayrı bir tencere de süzmüş olduğumuz pirinci ve 6 su bardağı sütü koyup kaynatıyoruz.
Kaynayan süte 1. 5 su bardağı şekeri ekliyoruz ağırlaşmaya başlayınca limon kabuğu rendeliyoruz ve vanilya ekliyoruz.
Karıştırıp cuplara koyuyoruz. Ben cuplara iki kepçe olarak koydum.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı