Sütlaç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su (pirinçleri pişirmek için)
8 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 çay kaşığı tuz (ekleyin mutlaka)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alın.
Üzerine suyu ekleyip suyu çekene kadar pişirin. (ortalama 7 dk).
Sütün yarısını haşlanan pirinçlerin üzerine ekleyip kaynatmaya devam edin.
Kaşık yardımıyla orta ara karıştırın. (ortalama 15 dk).
Kalan sütü ve şekeri, tuzu da ek edin ve 15 dakika daha kaynatın.
Ocağın altını kapatın.
Kabuk tutan sütlaç çok daha hoş olur. Bu yüzden ocağın altını kapatınca hiç beklemeden kaselere boşaltın.
Sütlaçlar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

servis esnasında üzerine tarçın yahut dövülmüş fındık ek edebilirsiniz.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst