Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2 litre soğuk süt
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine istenirse;
Tarçın yahut dövülmüş ceviz
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler 1 defa yıkanır. Nişastasının gitmemesi için fazla yıkanmaz.
Pirinç tencereye alınıp üstüne su eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.
İçine soğuk süt ek edilip orta ateşte kaynatılır. 50 dk kaynatmaya devam edilir.
Sonra şekeri eklenip 10 dk daha kaynatılır. Ocaktan alınıp kaselere koyulur.
İlk sıcağı geçtikten sonra buzdolabına koyulur.
Servis esnasında istenirse tarçın yahut dövülmüş cevizle üstleri süslenir. Afiyet olsun
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
2 litre soğuk süt
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine istenirse;
Tarçın yahut dövülmüş ceviz
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler 1 defa yıkanır. Nişastasının gitmemesi için fazla yıkanmaz.
Pirinç tencereye alınıp üstüne su eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.
İçine soğuk süt ek edilip orta ateşte kaynatılır. 50 dk kaynatmaya devam edilir.
Sonra şekeri eklenip 10 dk daha kaynatılır. Ocaktan alınıp kaselere koyulur.
İlk sıcağı geçtikten sonra buzdolabına koyulur.
Servis esnasında istenirse tarçın yahut dövülmüş cevizle üstleri süslenir. Afiyet olsun
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı