AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı) Tarifi İçin Malzemeler
️1 kg süt
️2 yemek kaşığı pirinç ben kırık pirinç kullandım siz dilerseniz normal pirinç kullanabilirsiniz. fazla pirinçli seviyorsanız 4 kaşığa çıkarabilirsiniz.
️1 adet yumurta sarısı
️1,5 su bardağı şeker (tercihe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz şeker miktarını ben bu şekilde yapıyorum)
Vanilya (aroma vermesi için yarım paket kadar koydum dilerseniz siz koymayabilirsiniz)

Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi 2 bardak su ile 15 dk kaynatıyoruz.
Pirinçimiz ne lapa olmalı ne de sert olmalı piştikten sonra kenara alalım pirincin türüne göre dakika değişebilir siz kontrol ederek pişirebilirsiniz.
Sütümüzü ocağa koymadan önce yumurta sarımızı içine atıp iyice çırpıyoruz.
Daha sonra ocağın altını açıp sütümüzü kaynatıyoruz.
Kaynayan sütün içine pirincimizi süzüp döküyoruz o şekilde de yaklaşık 3 dakika kadar kaynatıyoruz.
Süt kaynarken bir yandan unu su ile bir kase içinde çırpıyoruz topaklık kalmayana kadar çırpın.
En son dökmeden öncede dibe çökebilir unumuz bir tur çırpıp o şekilde dökün.
Sütün altını kısıp un ve su karışımını yavaşca dökerek bir yandan sütü çırpıcı ile hızlıca karıştırıyoruz.
Ocağın altını yüksek ayarda açıp süt tekrar kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra şekerimizi içine döküyoruz. 3 dakika kadar kaynatıyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya döküp fırın kaplarına paylaştırıyoruz.
Fırın kaplarını koyduğumuz tepsinin içine soğuk su dolduruyoruz.
Önceden ısıtılmış 250° lik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Püf nokta : çiğ inek sütü ile yaparsanız çok daha güzel oluyor Afiyet olsun
Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst