AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlaç (Damla Sakızlı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı İçin Malzemeler
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
1,5 – 2 su bardağı şeker (damak tadınıza nazaran, ben 1,5 kullandım)
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 adet damla sakızlı vanilin
Nişasta ve pirinç unu için kenarda 1 su bardağı süt farklı tutalım
Tarçın (servis ederken)

Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi yıkayıp tenceremize alalım, üzerine 1 litre suyumuzu ekleyip su fokurdayana kadar harlı, fokurdadıktan sonra orta(kısığa yakın) ateşte haşlanmaya bırakalım.
Pirinçler uygunca haşlanıp uzadıktan sonra (görsele ekliyor olacam), 1 litre sütümüzü tencereye yavaş yavaş ek edelim bir yandan da karıştıralım.
Kaynadıktan sonra şekeri ilave edelim uygunca karıştıralım, akabinde kenarda farklı bir kasede 1 su bardağı soğuk süte nişasta ve pirinç ununu ekleyip karıştıralım.
Tencereye ek etmeden evvel tenceremizdeki sütten alıp karıştıralım (dökmeden ılık olmalı, soğuk olmasın), ocağı kısık ateşe alıp bir yandan karıştırıp bir yandan kasedeki karışımı tencereye dökelim (bunu yavaş yavaş yapın).
Kıvam alacak bu evrede ve son olarak damla sakızlı vanilini ekleyelim.
Bi taşım daha fokurdadıktan sonra altını kapatıp kaselere dökebilirsiniz. Servis ederken üzerine tarçın serpebilirsiniz afiyet olsun.
Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst