AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sütlaç (Annem Usulü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
2 kg süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı pirinç
1 fiske tuz
Üzerini Süslemek İçin;
Tarçın
Fındık parçacıkları

Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı pirinçi soğuk suda yıkıyoruz fazla yıkamayalım nişastası gitmesin iyice sütlacın kıvamını veren o sonuçta.
Pirinci 4 su bardağı sıcak suda pişiriyoruz pilavdan daha fazla pişmiş olacak şekilde.
Eğer suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz ve tabanını sürekli kontrol edin çünkü sütlaç da bir parça dibe tutma yanık kokusu hiçbir şekilde gitmiyor ve sütlacın tadını bozuyor.
Pişen pirinçlerin üzerine sütü şeker ,vanilyayı (bir fiske tuz da atarım ben) ekleyin ve kısık ateşte ara sıra karıştırın.
İlk başta koyulaşmıyor gibi gelebilir ama zamanla koyulaşacak.
Koyulaşınca sıcak sıcak kaplara bölelim. Soğuyunca streç filmle kaplayıp dolaba kaldırabiliriz.
Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst