AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sutasak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sutasak ne demek?​

açılımı ; subay temel askerlik ve subaylık anlayışı kazandırma. eğitimlerinin bir bölümünü kara harp okulu’nda yapmaktadırlar. sutasak eğitiminin 6 ay sürmesi ve bu eğitimin sonunda teğmen rütbesi almaları dolayısıyla harbiye’deki komutanlar tarafından pek sevilmezlermiş.
Istihkam subayı ne iş yapar?
İstihkâm sınıfı, dost birliklerin hareket kabiliyetini artırmak maksadıyla, karşı mayın harekâtı icra eder, engelleri etkisiz hâle getirir ve geçit açar, kuru ve sulu açıklıklardan geçişi sağlar, muharebe yolları ve izlerinin inşa ve bakımını yapar, ileri bölge havacılığına istihkâm desteği sağlar.
Sutasak kaçıncı dönem?
32’nci Dönem Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) Ant İçme Töreni; Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan AFYONCU ve diğer davetlilerin katılımıyla 28 Mayıs 2021 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesinde icra edilmiştir.

Sutasak ve Astasak nedir?​

Yüksekokul ve fakülte mezunları kısa adı ASTTASAK olan “Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na Astsubaylık Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma” kursiyeri olarak, dört yıllık fakülte mezunları da sınavla Harp Okulu bünyesindeki kısa adı SUTASAK olan “Subaylık Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma …
Ikmal astsubayı ne iş yapar?
İkmal; bir askerî birlik ve kurumun teçhizi, bakımı ve harekâtı için ihtiyaç duyulan her türlü ikmal maddelerinin cins ve miktarlarının tespiti, tedariki, depolanması ve depodayken bakımı, dağıtımı ve son işlemi faaliyetlerini kapsar.
Istihkam taburu nedir?
İstihkâm taburu Tümen’in ulaşımı için gerekli altyapıdan ve arazi güvenliğinden sorumlu birimdir.

Sutasak 2021 ne zaman?​

Erhan AFYONCU ve diğer davetlilerin katılımıyla 24 Eylül 2021 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesinde icra edilmiştir.
Dış Kaynaktan Muvazzaf subay eğitimi kaç ay?
a) Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim-öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemez. b) Yedek subay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez.
Askerde subay ne yapar?
Subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan kuvvet komutanlıklarına bağlı olarak görevlerini yerine getirir. Subayların en önemli görevi ise başında bulundukları birlikleri, ordu hiyerarşisine göre sevk ve idare ettirmektir.

Yedek subay ne zaman teğmen olur?​

Yedek subay olanlar ise, askeri öğrenci statüsü ile başlıyor; eğitimleri bittikten sonra Asteğmen rütbesi ile hizmete başlıyor, 8 ay sonra ise Teğmen rütbesi takıp askerlik hizmeti bitene kadar Teğmen olarak kalıyor. (Tatbikat, gece eğitimi, nöbet vb. faaliyet yoksa.)
Asteğmen teğmen nasıl olur?
Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu’ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.
Asttasak eğitimi kaç ay?
ASTASAK olarak Astsubay MYO’ya giriş yapan bir Askeri Öğrenci 6 ay eğitim yapar ve 6 Ay sonunda 30 Ağustosta mezun olarak Astsubay Çavuş Rütbesini takarlar.

Kurmaylık sınavına hangi rütbede girilir?​

Harp Akademisi’nden mezun bir kurmay subay yaşıtlarına göre 2 sene kıdem hakeder. “Kurmay” sınıfındaki en ast subay rütbesi sınavı ilk hakkında kazanan adayın mezun olduğu ‘Kurmay Yüzbaşı’ rütbesidir.
Kurmaylık sınavına kimler girebilir?
Daha önce üsteğmenliğin son üç, yüzbaşılığının ilk üç yılında kurmaylık sınavlarına başvurmak olanaklı iken, yeni sistemde durum değiştirildi. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kadrosundaki üsteğmen ile albay arasında bulunan rütbelerdeki personelin tamamı kurmaylık sınavlarına başvurabilecek.

Geri