AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sut veren anne balik yiyebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.064
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Süt veren anne balık yiyebilir mi?​

Hem annenin folik asit ve Omega alımı hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için emziren annenin haftada en az iki kez balık tüketmesi önerilmektedir. Bunun yanında ağır metal ya da civa içeren ton balığı gibi balıklar ve midyeler süte geçebilme ihtimali nedeniyle kesinlikle tüketilmemelidir.

Emziren anneler hangi balığı yememeli?​

Hamilelerin ve emziren annelerin hamsi, çinekop tarzı balıkları yemesi daha doğru bir karar olacaktır. Bu balıkların tüketilmesi bebeği omega-3 yönünden destekler. Yenmemesi gereken balıklar; Köpekbalığı, kılıçbalığı, kral uskumru, ton balığı (özellikle beyaz ton balığı)

Süt emen bebekler balık yiyebilir mi?​

Süt emen bebekler balık yiyebilir mi?
CEVAP: Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın’ın cevabı: (Bebeklere balık yedirmeye en erken 8.ayda başlanabilir, tercihen 1 yaşından sonra olursa daha uygun olur. Emzirirken balık yedirmenizin hiç sakıncası yoktur.)

Çocuklar hangi balığı yememeli?​

Çocuklar hangi balığı yememeli?
Yapılan araştırmalara göre, köpekbalığı türleri, kılıç balığı ve kral balığı ailenizden uzak tutmanız gereken başlıca türler. Methylmercury (civa türü) oranı çok düşük olan, hem çocukların hem de hamile kadınların tüketebileceği balık türleri ise şöyle: Deniz tarağı

Emziren anne ton balığı yerse ne olur?​

Folik asit ihtiyacı ve Omega alınımı için emziren anneler haftada en az 2 defa balık tüketmeleri önerilmiştir. Ancak bu esnada ağır metal ya da civa bulunduran ton balığı gibi balıklar ve midyelerin süte geçebilme riskinden dolayı tüketilmemelidir.

Marul gaz yapar mı?​

Ayrıca soğan, karnabahar, bürüksel lahanası, marul ve elma da gaz yapan besinlerden olduğundan bu ürünleri de tüketmemeye dikkat ediyoruz.

Bebekler balık yedikten kaç saat sonra anne sütü içebilir mi?​

Bebekler balık yedikten kaç saat sonra anne sütü içebilir mi?
1 Cevap. Merhabalar;10 aylık bebeğinize balığı rahatlıkla yedirebilirsiniz. Anne sütüne devam edin zaten balık yedikten bir kaç saat sonra emecektir,herhangi bir sorun olmaz endişelenmeyin. Balıklarınızı ızgara,fırın ya da buğulama yaparak ve kılçıklarını iyice ayıkladıktan sora küçük küçük yedirebilirsiniz.

Bebekler balık yemeye ne zaman başlar?​

Bebekler balık yemeye ne zaman başlar?
Bebeklerde balık yemek için en uygun zaman genellikle 10-11. aydan sonrası olarak belirlenir. Çünkü balık, yavrularınız için ağır gelebilecek bir besindir, daha erken başlamak bebeğin sindirim sistemini zorlayabilir.
 
Emziren anne balık yiyebilir mi sorusunun cevabı oldukça önemlidir. Emziren anneler için haftada en az iki kez balık tüketilmesi önerilmektedir. Ancak ağır metal ya da civa içeren balıkların, özellikle ton balığı gibi türlerin tüketilmemesi gerekmektedir. Bu tür balıklar süte geçebilme ihtimali taşıdıklarından bebek için risk oluşturabilir. Hamilelerin ve emziren annelerin hamsi, çinekop gibi balıkları tercih etmeleri daha uygun olacaktır, çünkü bu balıklar bebeğin omega-3 ihtiyacını karşılayabilir.

Süt emen bebeklerin ise balık yiyebilmesi konusunda genel olarak bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak bebeklere balık yedirmeye en erken 8. aydan itibaren başlanması ve tercihen 1 yaşından sonra olmasının daha uygun olduğu belirtilmektedir. Emzirirken balık yemenin sakıncalı olmadığı vurgulanmıştır.

Çocuklar için de balık tüketimi önemlidir ancak bazı balık türleri, özellikle köpekbalığı, kılıçbalığı ve kral uskumru gibi türler çocukların tüketmemesi gereken balıklar arasındadır. Bu balıkların civa içeriği oldukça yüksektir ve zararlı olabilir. Deniz tarağı gibi düşük civa oranına sahip balıklar ise çocuklar ve hamile kadınlar için daha uygun seçenekler arasındadır.

Bebeklerin balık tüketimine ne zaman başlanması gerektiği de önemli bir konudur. Genelde bebekler için en uygun zaman 10-11. aydan sonra olarak belirlenmiştir. Balık sindirim sistemlerini zorlayabileceğinden daha erken başlamak problemlere neden olabilir.

Son olarak, balık tüketiminden sonra bebeğin anne sütü emebilmesi için belirli bir süre beklemenize gerek yoktur. Bebeğinizi rahatlıkla emzirebilirsiniz, balık tüketiminin ardından herhangi bir sorun olmayacaktır. Balık hazırlığı konusunda da balıkları iyice temizleyip küçük parçalar halinde bebeğinize verebilirsiniz. Balık tüketiminin, anne ve bebeğin sağlığı açısından doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir.
 
Geri
Üst