Süt Reçelii Tanımı İçin Gereçler
2 kilo süt (Hazır süt kullanmadım tercihim doğal süt)
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçelii Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü öncelikle kaynatıyorum. Kaynattıktan sonra 1. 5 su bardağı şekerimi ekliyorum, bir 5 dk sütle şekeri kaynatıyorum.
Karbonatı ekliyorum, daha sonra sık sık karıştırarak 1. 5 saat rengi karamel, kıvamı muhallebiye yakın oluncaya kadar karıştırıyorum.
Lakin muhallebi üzere olmayacak. Kıvamını soğuduktan sonra alıyor.
Ocağı kapattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup, soğuduktan sonra ağızlarını kapatıp, buz dolabında koruma ediyorum.
Püf noktası: Kesinlikle tencereniz büyük olsun zira karbonat eklenince kabarıyor ve sık sık karıştırmak gerekiyor mümkünse. Ben reçelim olana kadar basından ayrılmadım taşma olmasın diye. kurabiyelerde kekler de çok hoş oluyor.
Süt Reçelii Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo süt (Hazır süt kullanmadım tercihim doğal süt)
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçelii Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü öncelikle kaynatıyorum. Kaynattıktan sonra 1. 5 su bardağı şekerimi ekliyorum, bir 5 dk sütle şekeri kaynatıyorum.
Karbonatı ekliyorum, daha sonra sık sık karıştırarak 1. 5 saat rengi karamel, kıvamı muhallebiye yakın oluncaya kadar karıştırıyorum.
Lakin muhallebi üzere olmayacak. Kıvamını soğuduktan sonra alıyor.
Ocağı kapattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup, soğuduktan sonra ağızlarını kapatıp, buz dolabında koruma ediyorum.
Püf noktası: Kesinlikle tencereniz büyük olsun zira karbonat eklenince kabarıyor ve sık sık karıştırmak gerekiyor mümkünse. Ben reçelim olana kadar basından ayrılmadım taşma olmasın diye. kurabiyelerde kekler de çok hoş oluyor.
Süt Reçelii Tanımı Fotoğraflı Yapılışı