- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 242.522
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Süt Osurtur mu?
Süt de gaz şikayetlerinin oluşmasında önemli besin kaynaklarından biridir. Süt veya süt içeren ürünlerin içerisinde laktoz bulunur. Normalde insan vücudunda da ince bağırsak laktoz üretmektedir. Ancak bazı durumlarda ince bağırsaklar tarafından üretilen laktoz enzimi yetersiz kalır.Süt dokunur mu?
Yeteri kadar laktaz yoksa süt şekeri laktozun bir bölümü parçalanamaz. Parçalanamayan laktoz kalın bağırsağa geçince ve oradaki bakteriler aracılığıyla parçalanınca da aşırı gaz, kramp şeklinde ağrılar, ishal gibi yakınmalara yol açar.
Pastörize süt gaz yapar mı?
Canlılığını yitirmiş laktazı ve diğer aktif enzimleri içeren pastörize süt, yetişkin mideler tarafından gerektiği gibi sindirilemez. Biberonla beslenen bebeklerin yaşadığı karın ağrısı, pişik, solunum rahatsızlıkla-rı, gaz ve diğer rahatsızlıkların da gösterdiği gibi çocuklar bile bu konuda sıkıntı çeker.Süt kokulu gaz yapar mı?
Özellikle, peynir, yoğurt ve benzeri süt ürünleri tükettiğinizde mide bulantınız, şişkinliğiniz ve gaz hissiniz oluşuyorsa, laktoz intoleransınız olabilir. Ayrıca bu durum kokulu gaz çıkarmanıza sebep olur.
Süt mideye zarar verir mi?
Sütte az miktarda asit olmasına rağmen, mide asidini yatıştırarak mide ağrısını geçirdiğine inanılır. Sütün mide asidine karşı geçici bir bariyer oluşturduğu doğrudur; ama asit üretimini teşvik edici özelliğinden dolayı bu rahatlama kısa süreli olacak, ardından rahatsızlık yeniden baş gösterecektir.Sütteki şişkinlik yapan madde nedir?
1- MİDEDE ŞİŞKİNLİK Sütün içerisinde yer alan şekere laktoz denir. İnce bağırsak mukozası içerisinde yer alan laktozun laktaz tarafından sindirilememesidurumunda bu madde, parçalanamıyor ve bağırsakta birikmeye başlıyor. Bu problem kendini süt alımından 30 dakika ile 2 saat sonra gösteriyor.