AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sut neden tencerenin dibine tutar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Süt neden tencerenin dibine tutar?​

Süt yağlı bir malzeme olduğu için de çabuk yanabiliyor ve tencerenin dibinin tutulmasına neden olabiliyor. Sütünüzün dibinin tutmaması için ise kalın tabanlı, yanmaz yapışmaz tencereler kullanmanızı öneririz. Bunun dışında sütünüzü dibini sürekli tahta kaşık yardımıyla kazır gibi yaparak kaynatın deriz.

Tencerenin dibini tutmaması için ne yapmalıyız?​

Süt kaynatırken tencerenizin dibinin tuttuğunu farkettiğinizden hemen içerisine sıcak su ilave ediniz. Sıcak su ilave edip biraz beklettikten sonra içerisine karbonat ve sirke ilave birkaç saat daha bekletiniz. tencerenizi yeniden ocağa alınız ve 10-15 dakika kadar kaynatınız.
Süt kaynatmak için en çok tercih edilen tencere modellerinden biri çelik tencerelerdir. Ancak süt kaynatmak için ideal olan bu seçenek aynı zamanda sütün dibine en çok tutmasına da neden olur. Çelik tencerenin kullanışlılığından vazgeçemeyenler sütün dibine tutmadan kaynaması için kısık ateşte pişirmeleri gerekir.
Süt Yanigini ne cikarir?
Etkilenen pişirme kabına birkaç damla bulaşık deterjanı koyun ve ardından yanmış bölgeyi tamamen suya batırın. Karışımı yaklaşık bir saat bekletin. Ardından tahta bir kaşık veya spatula kullanarak kalıntıları kazıyın. Bir veya iki yemek kaşığı tuz, bulaşık deterjanı olmadığında yanık tavaları eşit derecede temizler.
Süt kısık ateşte kaç dakika?
Çiğ sütü kaynatmak için bir temiz bir tencerenin içerisine boşaltın. Sütü orta ateşte en az 15 dakika olacak şekilde kaynatın.

Alüminyum tencere yanığı nasıl çıkar?​

Toz çamaşır makinası deterjanı da kullanabilirsiniz.
- Tencereye yanık kısmı birkaç santim geçecek miktarda su ekleyin.
- Tablet şeklindeki bulaşık makinası deterjanı koyun. (
- 10 dakika kaynatın.
- Birkaç saat veya bir gece bekletin.
- Sonra kenarından spatüla ile oynatın, yanık tabaka blok halinda kalkacaktır.

Kışın yoğurt nasıl mayalanır?​

Mayanızı bir kabın içine koyun ve bir miktar süt ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hemen ardından yoğurdu mayaladığınız kabı sarıp sarmayalın ve kapağını da güzelce kapatın. Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat arası mayalandırmaya bırakın.
Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.
 
Geri
Üst