AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sut hummasi hangi vitamin eksikliginden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Süt humması hangi vitamin eksikliğinden olur?​

Her inek için günde 50.000 IU D vitaminine ihtiyaç vardır. D vitamini zehirlenmesi (belki de süt humması için aşırı tedaviye bağlı) özellikle aorta olmak üzere, yumuşak doku sertleşmesine (kireçlenmesine) neden olur.

Süt hangi besindir?​

Süt, beslenmemiz için gerekli olan, yağda ve suda eriyen vitaminlerin hepsini içermektedir. Özellikle zekâ gelişiminde etkili olan, deri ve göz sağlığında gerekli B2 vitamini (rib oflavin) için süt en iyi kaynaktır. Vücudun ihtiyacı olan B12, A ve C vitaminleri süt içerek önemli ölçüde karşılanabilmektedir.
Süt humması nasıl geçer?
Hipokalsemi – Süt Humması Nasıl Tedavi Edilir?
- Hayvanların strese sokulmaması gerekiyor.
- Ağızdan kalsiyum takviyesi verilebiliyor.
- İneklere buzağılama günü ve buzağılama sırasında derialtı kalsiyum uygulanabiliyor. 12 saat sonra ağız yoluyla kalsiyum verilmesi öneriliyor.
- Serum uygulaması tercih edilebiliyor.
Ineklerde süt humması neden olur?
Süt humması veya hipokalsemi, kan kalsiyum seviyesini düzenleyen paratiroid hormonunun doğum sonrası işlev gösterememesi sonucunda oluşur. Doğum felci daha çok yüksek süt verimli sığırlarda doğum sonrası görülen metabolik bir hastalıktır.

What is the scientific name for vitamin K?​

Heenrik Dam, the Danish biochemist who discovered Vitamin K in 1929 named it “K” after the Danish word “Koagulation”, which means “coagulation”. In the USA, Vitamin K1 is the most common form of Vitamin K sold in supplements. Vitamin K1 deficiency is rarely, if ever, seen in adults.

Is there vitamin K in Nonfermented cheese?​

Nonfermented cheeses, such as processed cheese, contained lower amounts of vitamin K (98 ± 11 µg/100 g). Reduced-fat or fat-free dairy products contained ∼5–22% of the vitamin K found in full-fat equivalents.
What is the pharmacological action of vitamin K?
However, in animals and humans deficient in vitamin K, the pharmacological action of vitamin K is related to its normal physiological function, that is, to promote the hepatic biosynthesis of vitamin K dependent clotting factors.
What are the alternatives to vitamin K1 injections?
If possible, discontinuation or reduction of the dosage of drugs interfering with coagulation mechanisms (such as salicylates; antibiotics) is suggested as an alternative to administering concurrent Vitamin K 1 Injection.
 
Geri
Üst