Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
100 gr margarin ve ya tereyağ (1su bardağı yani)
1 su bardağı un
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
İsteğe nazaran bir paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı en kısık ateşte eritmeye başlayalım.
Düzgünce eridikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
Öteki bir tencereye sütü koyalım karıştırıp kaynamasını bekleyelim.
Yağla unu yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte kavuralım.
Kavurduktan sonra güzelce sıvı üzere hâl alacak sütün yarısını ekleyelim çabuk çabuk karıştıralım ki topak olmasın.
Sonra öteki sütü de ekleyip düzgünce kıvam alana kadar çabuk karıştıralım.
Akabinde şekeri katalım ve karıştıralım.
İsterseniz en sonun bir paket vanilya da ekleyebilirsiniz.
Kıvam aldıktan sonra borcam, cup, güveç kabı neye isterseniz ona dökün.
Üstü kabuk bağlandıktan sonra fırının en yüksek derecesine alalım ve üstü açıp yanmasını bekleyelim. Ben yaklaşık 45-50 dk bekledim.
Yiyenlere afiyet olsun ).
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gr margarin ve ya tereyağ (1su bardağı yani)
1 su bardağı un
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
İsteğe nazaran bir paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı en kısık ateşte eritmeye başlayalım.
Düzgünce eridikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
Öteki bir tencereye sütü koyalım karıştırıp kaynamasını bekleyelim.
Yağla unu yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte kavuralım.
Kavurduktan sonra güzelce sıvı üzere hâl alacak sütün yarısını ekleyelim çabuk çabuk karıştıralım ki topak olmasın.
Sonra öteki sütü de ekleyip düzgünce kıvam alana kadar çabuk karıştıralım.
Akabinde şekeri katalım ve karıştıralım.
İsterseniz en sonun bir paket vanilya da ekleyebilirsiniz.
Kıvam aldıktan sonra borcam, cup, güveç kabı neye isterseniz ona dökün.
Üstü kabuk bağlandıktan sonra fırının en yüksek derecesine alalım ve üstü açıp yanmasını bekleyelim. Ben yaklaşık 45-50 dk bekledim.
Yiyenlere afiyet olsun ).
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı