AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Süt Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığının dolusu un
1 paket vanilya yahut yarım çay kaşığı sahlep
100 gram tereyağı
1 yumurta sarısı

Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıcak sütün içine şeker ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Öbür bir tavada tereyağıyla unu rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.
Sütün olduğu tencereye ekleyip süratlice çırpma teliyle karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz. Homojen pürüzsüz bir hal almalı.
Isıya sağlam kaselere koyup yalnızca üst ızgarası evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Ben kaseleri içine 1 parmak su koyduğum bir fırın tepsisinin içinde fırına verdim. Deneyeceklere afiyet olsun
 
Geri
Üst