AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sut fiyatina zam geldi mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Süt fiyatına zam geldi mi?​

Süt fiyatı (TL/Lt) Süt fiyatı 2020’nin ilk yarısında pek değişmezken son ayda ciddi bir artış yaşandı. 1,5 sene boyunca 5-7 TL bandında seyreden süt fiyatı Kasım 2021’de ilk kez 7 lira bandını aşarak Nisan 2022’de 10 TL’nin üzerine çıktı.

Süt fiyatları neden pahalı?​

Süt ürünleri üreticileri zammın asıl nedeninin hammadde fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söylüyor. Markalı süt ürünü üreticilerine göre idr devletin süttozu teşviki verdiği ve sütün bol olduğu dönemlerde stok yapılmadı. Et pahalı diye süt inekleri kesildi, market gideri eklendi ve peynir, tereyağı, yoğurt zamlandı.
Süt ürünlerine yüzde kaç zam geldi?
Ulusal Süt Konseyi, soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını yüzde 33 zamla litre başına 7,50 lira olarak belirledi. Son dönemde zam üstüne zam gelen perakende süt ve süt ürünlerinin fiyatlarının da bu zamdan etkilenmesi bekleniyor.
Yeni süt Fiyatları Açıklandı mı?
Ulusal Süt Konseyi Soğutulmuş Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı Bilindiği üzere 29.11.2021 tarihinde 8 Aralık 2021’den itibaren geçerli olmak üzere kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 4,70 TL/Litre olarak belirlenmişti.

Ulusal süt Konseyi ne zaman toplanacak?​

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, 1 Temmuz-31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 16.06.2021 tarihinde toplanmıştır.

Süt fiyatları neden arttı 2021?​

FİYATI ARTTIRAN ANA UNSUR, YEM “Süt yemi” denen ve sadece süt üreten ineklere verilen yemin fiyatı son altı yılda % 250 arttı. Buna karşın son altı yılda Süt Konseyi, süt fiyatlarını % 140 arttırdı.
Çiğ süte ne kadar zam geldi?
Üreticinin sattığı süt başına ettiği zararın büyümesi üzerine çiğ süte yapılan bir diğer artış da nisan ayında geldi. 1 Nisan’dan itibaren çiğ süt fiyatları 5,70 TL’ye çıktı. Bu da perakende süt fiyatlarının 16 liraya kadar yükselmesindeki en önemli sebeplerden biri oldu.
2022 süt fiyatları açıklandı mı?
Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını (çiğ süt destek primi hariç) litre başına 7,50 lira olarak belirledi.

2022 de süt konseyi ne zaman toplanacak?​

Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 18.03.2022 tarihinde toplanmıştır.

2022 süt konseyi ne zaman toplanıyor?​

18 Mart 2022 Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 18.03.2022 tarihinde toplanmıştır.

Geri