Süt Dilimi Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta ( büyük uzunluk )
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu un
Kreması için:
200 ml sıvı krema
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1.5 yemek kaşığı bal
4-5 damla limon
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
İçerisine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilya ekleyip çırpalım.
Un ve kabartma tozunuda ek edip çırpalım fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı içerisine döküp spatula ile dikkatlice yayalım.
Tepsiyi tezgaha 2-3 sefer vurup evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 11-12 dk pişirelim .
Bu ortada kremanın yapılışına geçelim; krema ve kremşantiyi çırpma kabına alıp güzelce katılaşana kadar çırpalım .
İçerisine başka gereçleri ekleyip tekrar çırpalım.
Bir kabın içerisine alıp ağzını streçleyip 10-15 dk dolapta dinlendirelim.
Pişen keki fırından alıp yağlı kağıdı ile tepsiden tezgaha alalım uygunca soğuduğunda keki aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkartalım .
Düzgün manzara olması için dört kenarını düzgünce kesip istediğiniz üzere dilimleyip hazırladığımız kremayı güzelce yayalım üzerine başka kek modülünü koyup istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
Ben 6 adet dilim çıkarttım.
Not: krema için bütün gereçler dolap soğukluğunda olması gerekiyor bal dahil yoksa sertleşmez.
Süt Dilimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta ( büyük uzunluk )
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu un
Kreması için:
200 ml sıvı krema
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1.5 yemek kaşığı bal
4-5 damla limon
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
İçerisine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilya ekleyip çırpalım.
Un ve kabartma tozunuda ek edip çırpalım fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı içerisine döküp spatula ile dikkatlice yayalım.
Tepsiyi tezgaha 2-3 sefer vurup evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 11-12 dk pişirelim .
Bu ortada kremanın yapılışına geçelim; krema ve kremşantiyi çırpma kabına alıp güzelce katılaşana kadar çırpalım .
İçerisine başka gereçleri ekleyip tekrar çırpalım.
Bir kabın içerisine alıp ağzını streçleyip 10-15 dk dolapta dinlendirelim.
Pişen keki fırından alıp yağlı kağıdı ile tepsiden tezgaha alalım uygunca soğuduğunda keki aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkartalım .
Düzgün manzara olması için dört kenarını düzgünce kesip istediğiniz üzere dilimleyip hazırladığımız kremayı güzelce yayalım üzerine başka kek modülünü koyup istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
Ben 6 adet dilim çıkarttım.
Not: krema için bütün gereçler dolap soğukluğunda olması gerekiyor bal dahil yoksa sertleşmez.
Süt Dilimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı