Sut desteginden kimler yararlanabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Süt desteğinden kimler yararlanabilir?​

Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ (2017/20) kapsamında izin belgesi almış, Hastalıklardan Ari İşletme belgeli İşletmeler, ürettiği çiğ sütü yerel perakendecilere fatura/müstahsil makbuzu karşılığında satması şartıyla çiğ süt desteklemesinden yararlanır.

2021 süt primi ne kadar?​

Ulusal Süt Konseyi çiğ süt tavsiye satış fiyatını 8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere litre başına 4,70 lira olarak duyurmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı ise bu fiyatın üzerine litre başına 20 kuruş çiğ süt desteği verileceğini açıklamıştı.
Inek süt parası ne kadar?
Çiğ süt destek ödemesi ne kadar? Paylaşımda, şunlar kaydedildi: “Çiğ sütte litre başı 20 kuruş destekleme ödemesini, artan üretim maliyetleri ve sürdürülebilirliğin korunması amacıyla 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 liraya çıkarıyoruz. Çiğ süt desteği üçer aylık dönemler halinde yeniden değerlendirilecektir.
2021 yılı süt destekleri ne zaman ödenecek?
2021 yılı Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında yürütülen Çiğ Süt Desteklemesi; Ekim, Kasım, Aralık dönemindeki çalışma takvimi tamamlanarak çiftçilerimize ödenecek destekleme ile 2021 yılı tamamlanmış olacak. Ekim, Kasım, Aralık dönemi için 1513 yetiştiricimize 1.163.270 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Devlet süt desteği ne kadar?​

“Çiğ sütte litre başı 20 kuruş destekleme ödemesini artan üretim maliyetleri ve sürdürülebilirliğin korunması amacıyla 1 Mart 2022 tarihinden itibaren 1 TL’ye çıkarıyoruz.” olarak belirtti. **Çiğ süt desteği üçer aylık dönemler halinde yeniden değerlendirilecek.

Çiftçiye süt desteği ne kadar?​

Çiğ sütte litre başı 20 kuruş olan prim desteği 80 kuruş artırılarak 1 TL’yre çıkarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, “Çiğ sütte litre başı 20 kuruş destekleme ödemesini artan üretim maliyetleri ve sürdürülebilriliğin korunması amacıyla 1 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 1 TL’ye çıkarıyoruz.
2022 süt primi ne kadar?
Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 10 kuruş fark uygulanacaktır. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 lira olacağı bilgisi edinilmiştir.”
Çiğ süt destegi ne zaman ödenecek 2022?
Tarım ve Orman Bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Çiğ sütte litre başı 20 kuruş destekleme ödemesini artan üretim maliyetleri ve sürdürülebilirliğin korunması amacıyla 1 Mart 2022 tarihinden itibaren 1 TL’ye çıkarıyoruz.” olarak belirtti.
Bakan duyurdu! Destek verilecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ocak-Nisan 2021 için geçerli litresi 2,80 lira olan çiğ süt tavsiye fiyatına, Bakanlıkça litre başına 30 kuruş destek verileceğini bildirdi.

Geri