AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Susuz hangi agac yetisir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.592
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Susuz hangi ağaç yetişir?​

Susuzluğa dayanıklı bir ağaç olan badem ağacının gövdesine aşıldığı diğer meyvelerin de böylelikle susuz yetiştiğini belirten Yalçın, bu yöntemle aynı zamanda kısıtlı arazisi olanlara bir ağaçta 5 meyve yeme imkanı sunuyor.

Meyve nasıl sulanır?​

Meyve nasıl sulanır?
Emilen suyun fazlası da alt tabakaya süzülerek, orada depo olur. Bir kısım su da ağaçlara faydalı olmadan toprak tarafından içilmeden akar gider. Yazın meyve ağaçlarının su ihtiyacı toprak tarafından emilen ve alt tabakada depo edilen su ile karşılanır.

Kıraç arazide hangi meyve yetişir?​

Kıraç arazide hangi meyve yetişir?
Bundan başka kıraç alanda yetiştirilecek ağaçların, Yaz aylarında fazla hava nemi de istememeleri gerekir. Mesela elmalar, kıraç alana hiç gelmezler. Erikler de kıracı hiç sevmezler. Şu halde Orta Anadolu’nun kıraçlarının en iyi meyvesi armut, badem, zerdali, üvez, vişne ve alıçtır diyebiliriz.

Badem ağacı su ister mi?​

Badem Ağacı Su İster mi? Kurak ve susuzluğa dayanaklığı ile bilinen badem çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Ülkemiz de her rakım ve iklimde yetiştiriciliği yapılan badem ağacı kuru şartlarda yetiştirilmektedir. Badem ağacı yıllık yağısın 600 mm üzeri olan yerlerde sulamaya gerek duyulmaz.

Kuraklığa karşı hangi ağaçlar yetiştirilebilir?​

Kuraklığa karşı hangi ağaçlar yetiştirilebilir?
6 kuraklığa dayanıklı ağaç
- 2.1 Yaprak dökmeyen. 2.1.1 Brachychiton populneus. 2.1.2 Himalaya Sediri. 2.1.3 Olea europaea.
- 2.2 Düşen Yaprak. 2.2.1 Adansonia digitata. 2.2.2 prosopis flexuosa. 2.2.3 Prunus cerasifera var. Pissardii.

Kurak yerde ne yetişir?​

Kurak yerde ne yetişir?
Meyve ağaçları kaç günde bir sulanır?​
Eksiklerini, ihtiyaçlarını not alın. Yaz mevsiminde tüm bitkilerin su ihtiyacı artmaktadır. Bu nedenle; meyve ağaçlarının sağlıklı gelişmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla sulama yapın. Sulama bulunduğunuz yerin sıcaklık derecesine göre iki günde bir, üç günde bir yapın.

Kayısı ağaçları kaç günde bir sulanır?​

Kayısı ağaçları kaç günde bir sulanır?
İklim koşulları, rakım ve ağaçtaki meyve yüküne bağlı olarak değişmekle beraber genel olarak kayısı ağaçlarında yılda 5-10 kez sulama yapılmaktadır. Sulamalara, sıcak ve kurak bölgelerde Mayıs sonu-Haziran ayı başında başlanır, Eylül sonu-Ekim başına kadar 15-20 gün aralıklarla devam edilir.

Kıraç araziye ne ekilir?​

Kıraç araziye ne ekilir?
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Kumluca köyünde kendisine ait 50 dönümlük kıraç tarlada su ve gübre kullanmadan domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, kavun ve karpuz gibi ürünler yetiştiren Halil Salmanlı isimli çiftçinin başarısı görenleri hayrete düşürüyor. 8-10 santimetre yarıkların oluştuğu toprakta ürünlerini bir …

Kazık köklü ağaçlar nelerdir?​

Kazık köklü bazı bitkiler:
- Pancar kökü
- Dulavratotu.
- Havuç
- Şekerpancarı
- Karahindiba.
- Maydanoz.
- Yaban havucu.
- Haşhaş ebegümeci.

Badem yılda kaç kez sulanır?​

Badem yılda kaç kez sulanır?
Badem ağacı ilkbahar, yaz ve sonbaharın başların da başarılı gelişim için sulama yapılmalıdır. Kış dönemlerinde 10-15 günde bir yazları hafta da 1-2 gün sulama yapılmalıdır. Yıllık yağış 600 mm üstünde olan yerlerde sulama yapmaya gerek yoktur. Fazla sulama yapmanın kök çürüklüğüne sebep olur.

Badem susuz olur mu?​

Badem susuz olur mu?
Badem susuz şartlarda da yetişebiliyor ise de verimli ve kaliteli ürün elde etmek için yılda 3-4 kez sulanmalıdır. Özellikle meyve gelişme döneminde su ihtiyacının karşılanması zorunludur. Ağaçlar yeterince su almazsa meyvelerde dökülme,zamk çıkarma ve gelişmede gerileme görülür.

Ağaçlar kuraklığı önler mi?​

Uluslararası bir araştırma, yüksek seviyede “yapısal olmayan karbonhidrat”ın (NSC) tropikal ağaçların kuraklıkta ayakta kalma şansını artırdığına işaret ediyor. Araştırmaya göre karbonhidrat seviyeleri yüksek olan ağaçlar, diğer türlere göre 17 güne kadar daha uzun dayanıyor.
 
Badem ağacı, susuzluğa dayanıklı bir ağaç olarak bilinir ve genellikle kuru şartlarda yetiştirilir. Ülkemizde her rakım ve iklimde yetiştiriciliği yapılan badem ağacı, yıllık yağışı 600 mm'nin üzerinde olan yerlerde sulamaya ihtiyaç duymaz. Ancak verimli ve kaliteli ürün elde etmek için yılda 3-4 kez sulanması tavsiye edilir, özellikle meyve gelişme döneminde su ihtiyacının karşılanması önemlidir. Badem ağacı susuz şartlarda da yetişebilir ancak suyun verimliliği artırdığı unutulmamalıdır.

Kuraklığa dayanıklı ağaçlardan bahsedildiğinde, yaprak döken ve yaprak dökmeyen ağaçlar arasında farklılıklar olabilmektedir. Kıraç araziler için uygun olabilecek ağaçlar arasında armut, badem, zerdali, üvez, vişne ve alıç gibi türler öne çıkar. Bu türler genellikle kuraklıkla daha iyi başa çıkabilen ve sulama ihtiyacı düşük olan ağaçlar arasındadır.

Kayısı ağaçları ise genellikle yılda 5-10 kez sulama gerektirebilir. Sulama sıklığı, iklim koşullarına, rakıma ve ağaçtaki meyve yüküne bağlı olarak değişebilir. Sıcak ve kurak bölgelerde kayısı ağaçları genellikle Mayıs sonu-Haziran ayı başında sulamaya başlanır ve Eylül sonu-Ekim başına kadar 15-20 gün aralıklarla devam edilir.

Kazık köklü bitkiler arasında ise pancar kökü, dulavratotu, havuç, şekerpancarı, karahindiba, maydanoz, yaban havucu ve haşhaş ebegümeci gibi bitkiler bulunur.

Son olarak, ağaçların kuraklığı önleyip önlemediği konusunda yapılan uluslararası bir araştırmaya göre, yüksek seviyede "yapısal olmayan karbonhidrat"ın (NSC) tropikal ağaçların kuraklıkta ayakta kalma şansını artırdığı belirtilmektedir. Bu sebeple ağaçların kuraklıkla başa çıkma yeteneğinde karbonhidrat seviyelerinin önemli olduğu vurgulanmaktadır.
 
Geri
Üst