AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Susleme amacli sanat dallari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Süsleme amaçlı sanat dalları nelerdir?​

SÜSLEME SANATLARI

Süsleme ve Dekorasyon nedir?​

Süsleme, bazı ilavelerle bir şeyi daha çarpıcı bir hale getirme sanatıdır. Başka bir değişle süsleme bir yeri veya bir başka sanat eserini süsleyip güzelleştirmektir. Mimarlık ve dekoratif sanatta, süsleme bir yapının veya nesnenin parçalarını süslemek için kullanılan bir dekorasyondur.
Bir nesnenin ya da canlının yapısını ve işlevini değiştirmeden o nesne ya da canlının üzerinde yüzeysel olarak yapılan, düz ya da kabartma şekillerinde boyalı, boyasız yapılan süsleme sanatına bezeme denir. Bezemenin temel öğesi motif, desen ve çizgilerdir. Bunların hepsini birden örge olarak da adlandırabiliriz.
Yazı süsleme sanatı nedir?
“Altınlamak” (Altınla Süslemek) anlamına gelen Tezhip, resim sanatının bir kolu olup, altın ve çeşitli renklerle, din, edebiyat ve bilimle ilgili el yazmalarını, hat (yazı) levha ve albümlerini, ferman, tuğra ve cilt kapaklarını süsleme sanatıdır.
Ebru süsleme sanatı mı?
Ebru, kendine özgü tekniklerle hazırlanan ve tekneye alınan suyun üzerinde boyalarla oluşturulan desenlerin kağıda aktarılmasıyla yapılan geleneksel bir sanattır.

Süsleme nedir neden yapılır?​

Süslemeye, süslenmeye yarayan şey, bezek, her türlü süs püs malzemelerine süs denir. Süsleme, bazı ilavelerle bir şeyi daha çarpıcı bir hale getirme sanatıdır. Başka bir değişle süsleme bir yeri veya bir başka sanat eserini süsleyip güzelleştirmek için yapılan resimlere, şekillere denir.

Malakari ne demek tarih?​

MALAKÂRÎ i. (Fars. kār-ı māle “mala işi”nden nispet eki -i ile māle-kārі’den) İslâm mîmârîsinde tavan, duvar, kubbe, mihrap ve ocaklarda kullanılan, alçıdan, mala ile yapılmış kabartma süsleme: Kadırga’daki Sokullu Câmisi’nin tabakalarının ve mahfillerinin tavanlarında gāyet güzel malakârî nakışlar vardır (Celâl E.
 
Geri
Üst