SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Orjinal Pastahane Kurabiyesi) Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler
175 gram tereyağ yada suyu alınmamış margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2.5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
4 su bardağı un
Bulamak için
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Orjinal Pastahane Kurabiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ, tereyağ ve yumurtayı bir kabın içine alalım ve karıştıralım. Akabinde şeker, tuz, sirke ve mahlebi ekleyelim ve tekrar karıştıralım en son kabartma tozu ve unu ek ederek güzelce yoğuralım ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamur her vakit daha âlâ hal alır. Farklı bir kapta pekmezli su karışımını ayarlayalım ve başka bir tabağa susamlarımızı koyalım.
Hamurumuzdan küçük küçük toplar yapalım evvel pekmezli suya sonradan susama bulayalım. Pekmez koşul mı diyenler için susamlarımız düşmesin diye.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim benim fırınımda 15 dakika da pişti. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Orjinal Pastahane Kurabiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Malzemeler
175 gram tereyağ yada suyu alınmamış margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2.5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
4 su bardağı un
Bulamak için
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Orjinal Pastahane Kurabiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ, tereyağ ve yumurtayı bir kabın içine alalım ve karıştıralım. Akabinde şeker, tuz, sirke ve mahlebi ekleyelim ve tekrar karıştıralım en son kabartma tozu ve unu ek ederek güzelce yoğuralım ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamur her vakit daha âlâ hal alır. Farklı bir kapta pekmezli su karışımını ayarlayalım ve başka bir tabağa susamlarımızı koyalım.
Hamurumuzdan küçük küçük toplar yapalım evvel pekmezli suya sonradan susama bulayalım. Pekmez koşul mı diyenler için susamlarımız düşmesin diye.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim benim fırınımda 15 dakika da pişti. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Orjinal Pastahane Kurabiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı