Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip eke yapışmayacak bir kıvam elde edin)
Üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı kadar susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzeme yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Lütfen unu kontrollü ekleyelim ve hamuru fazla yoğurmayalım. Direkt toplandığı gibi şekil verelim.
Hamuru üstümü açık bırakıp kurutmayalım. Yoksa şekil vermek zorlaşır.
Küçük toplar yapalım. Topları pekmeze batırıp susama bulayalım.
Yağlı kağıt serip tepsiye dizelim.
175 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim fırın iyice ısınsın ısınana kadar kurabiyeleri buzdolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip eke yapışmayacak bir kıvam elde edin)
Üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı kadar susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzeme yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Lütfen unu kontrollü ekleyelim ve hamuru fazla yoğurmayalım. Direkt toplandığı gibi şekil verelim.
Hamuru üstümü açık bırakıp kurutmayalım. Yoksa şekil vermek zorlaşır.
Küçük toplar yapalım. Topları pekmeze batırıp susama bulayalım.
Yağlı kağıt serip tepsiye dizelim.
175 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim fırın iyice ısınsın ısınana kadar kurabiyeleri buzdolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı