Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı İçin Gereçler
1 paket margarin (oda sıcaklığında )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı üzerine )
6 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kullanacağımız susamı açık alalım. Güzelce yıkayıp tavada kavuralım. (bu bir püf noktasıdır ).
Tüm gereçler sırayla karıştırılır şayet tereyağ kullanma imkanınız varsa lezzeti daha da hoş oluyor.
Daha sonra form verip evvel yumurta akına sonra artlı önlü susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin (oda sıcaklığında )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı üzerine )
6 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kullanacağımız susamı açık alalım. Güzelce yıkayıp tavada kavuralım. (bu bir püf noktasıdır ).
Tüm gereçler sırayla karıştırılır şayet tereyağ kullanma imkanınız varsa lezzeti daha da hoş oluyor.
Daha sonra form verip evvel yumurta akına sonra artlı önlü susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı