- Konu Yazar
- #1
Susamlı Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susamlı Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler karıştırılır hafif sertlikte bi kurabiye hamuru yoğrulur, aman dikkat edin çok yumuşak bi hamur olmayacak. Hafif sert bir kurabiye hamuru yapıyoruz.
Daha sonra hamurumuzdan yuvarlak modüller alıp yuvarlıyoruz.
Ayrı bi kasede bi yemek kaşığı pekmez üstüne 1 su bardağı su koyup karıştıralım.
Hamur toplarını evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp 180 derece alt üst ayarda güzelce kızarana kadar pişirelim. Bu kurabiyeler yaklaşık 1 ay kadar hiç bir bayatlama yapmadan tüm tazeliği ile kalıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun @ikizlerin_mutfağı25
Susamlı Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susamlı Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler karıştırılır hafif sertlikte bi kurabiye hamuru yoğrulur, aman dikkat edin çok yumuşak bi hamur olmayacak. Hafif sert bir kurabiye hamuru yapıyoruz.
Daha sonra hamurumuzdan yuvarlak modüller alıp yuvarlıyoruz.
Ayrı bi kasede bi yemek kaşığı pekmez üstüne 1 su bardağı su koyup karıştıralım.
Hamur toplarını evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp 180 derece alt üst ayarda güzelce kızarana kadar pişirelim. Bu kurabiyeler yaklaşık 1 ay kadar hiç bir bayatlama yapmadan tüm tazeliği ile kalıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun @ikizlerin_mutfağı25
Susamlı Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı