SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Susamlı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Bildiğiniz bütün poğaçaları unutun tanımı tam ölçü olarak yapın bayılacaksınız tez ediyorum.
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5 su bardağı un
İçi için:
Kaşar peyniri
Üzeri için:
5-6 kaşık üzüm pekmezi
Yarım çay bardağından biraz fazla su
Kavrulmuş susam
Susamlı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt,ılık su, maya, toz şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp 2-3 dk bekletip spatula ile karıştıralım.
İçerisine yumurta ve sıvı yağını ekleyip tekrar karıştıralım unu ek ederek çok hoş bir biçimde yoğuralım âlâ yoğurmak çok önemli’ pamuk üzere bir hamur oluyor ele yapışıyor yapışmıyor ortası oluyor.
Ağzını kapatıp 45 dk mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan küçük kesimler kopartıp beze yapalım hamuru avucumuzun içinde açıp içine kaşar peyniri koyup kapatalım evvel sulu pekmeze bandırıp sonra kavrulmuş susama bandırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
Üzerlerini bıçak yardımı ile kesikler atalım 180 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyetler olsun
Susamlı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bildiğiniz bütün poğaçaları unutun tanımı tam ölçü olarak yapın bayılacaksınız tez ediyorum.
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5 su bardağı un
İçi için:
Kaşar peyniri
Üzeri için:
5-6 kaşık üzüm pekmezi
Yarım çay bardağından biraz fazla su
Kavrulmuş susam
Susamlı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt,ılık su, maya, toz şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp 2-3 dk bekletip spatula ile karıştıralım.
İçerisine yumurta ve sıvı yağını ekleyip tekrar karıştıralım unu ek ederek çok hoş bir biçimde yoğuralım âlâ yoğurmak çok önemli’ pamuk üzere bir hamur oluyor ele yapışıyor yapışmıyor ortası oluyor.
Ağzını kapatıp 45 dk mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan küçük kesimler kopartıp beze yapalım hamuru avucumuzun içinde açıp içine kaşar peyniri koyup kapatalım evvel sulu pekmeze bandırıp sonra kavrulmuş susama bandırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
Üzerlerini bıçak yardımı ile kesikler atalım 180 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyetler olsun
Susamlı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı