Susamlı Lokma Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı (oda ısısında )
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 kabartma tozu
Alabildiğince un (kontrollü eklenip ele yapışmayan hamur olmalı )
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
Susamlı Lokma Kurabiye Tanımı Yapılışı
Bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alıp yoğuruyoruz.
Daha sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.
Çok büyük olmayacak şekilde yuvarlayıp önce pekmezli suya daha sonra susama buluyoruz .
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
125 gram tereyağı (oda ısısında )
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 kabartma tozu
Alabildiğince un (kontrollü eklenip ele yapışmayan hamur olmalı )
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
Susamlı Lokma Kurabiye Tanımı Yapılışı
Bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alıp yoğuruyoruz.
Daha sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.
Çok büyük olmayacak şekilde yuvarlayıp önce pekmezli suya daha sonra susama buluyoruz .
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.