Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket oda ısısında teremyağ (125 gram)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Beyazı üzeri için)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı çörek otu (İçinde çıtır çıtır ağza geliyor yakışıyor)
Aldığı kadar un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur içim kabartma tozu ve un hariç tüm gereçleri yoğurma kabımıza alalım karıştıralım.
Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ek edip hamuru toparlayalım.
Minik minik modüller koparıp yuvarlayalım.
Önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayalım.
160-170 derece fırında pişirelim.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket oda ısısında teremyağ (125 gram)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Beyazı üzeri için)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı çörek otu (İçinde çıtır çıtır ağza geliyor yakışıyor)
Aldığı kadar un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur içim kabartma tozu ve un hariç tüm gereçleri yoğurma kabımıza alalım karıştıralım.
Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ek edip hamuru toparlayalım.
Minik minik modüller koparıp yuvarlayalım.
Önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayalım.
160-170 derece fırında pişirelim.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı