- Konu Yazar
- #1
Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı İçin Malzemeler
125 gr margarin (tereyağı da olabilir)
2 adet yumurta sarısı içine (beyazı dışına)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı mor haşhaş
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un artı (iki yemek kaşığı un )Not ;unu denetimli koyun her un tıpkı olmuyor kimi unlar farklı alıyor
Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına evvel yumurta sarısını ve un hariç bütün malzemeyi ekleyin karıştırın.
Ununu azar azar ek edin 5 dakika yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde modüllere ayırın .
Elinizle şerit yapın simit hali verin .
Önce yumurta beyazını daha sonra susama batırın tepsiye dizin .
Önceden ısıttığınız fırına pişmeye bırakın .
185 derecede 25 dakika pişirin.
Üzeri ve altı kızarınca fırından alın.
Fırın ayarı alt,üst olacak her fırın farklı pişiriyor.
Denemek isteyenlere tavsiye ederim tuzlu kurabiye olarakta yapıyorum.
Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr margarin (tereyağı da olabilir)
2 adet yumurta sarısı içine (beyazı dışına)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı mor haşhaş
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un artı (iki yemek kaşığı un )Not ;unu denetimli koyun her un tıpkı olmuyor kimi unlar farklı alıyor
Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına evvel yumurta sarısını ve un hariç bütün malzemeyi ekleyin karıştırın.
Ununu azar azar ek edin 5 dakika yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde modüllere ayırın .
Elinizle şerit yapın simit hali verin .
Önce yumurta beyazını daha sonra susama batırın tepsiye dizin .
Önceden ısıttığınız fırına pişmeye bırakın .
185 derecede 25 dakika pişirin.
Üzeri ve altı kızarınca fırından alın.
Fırın ayarı alt,üst olacak her fırın farklı pişiriyor.
Denemek isteyenlere tavsiye ederim tuzlu kurabiye olarakta yapıyorum.
Susamlı Kandil Simiti (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı