Susamlı Fıstık Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yer fıstığı
Yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Susamlı Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yer fıstığı, toz şeker, su ve vanilya teflon veya granit bir tencereye alınır.
Yüksek ateşte sürekli karıştırılarak karamelize hale gelene kadar karıştırılır.
Karamelize olunca ocağın altı kapatılır. (karamelize olması yaklaşık 6 dakika sürdü. ).
Susam eklenir.Karıştırılır.
Yağlı kağıdın üzerine birbirine değmeyecek şekilde yayılır.
Hafif soğuyunca elimizle yapışanları ayıralım.
Soğuyunca servise hazır hale gelir.
Susamlı Fıstık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yer fıstığı
Yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Susamlı Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yer fıstığı, toz şeker, su ve vanilya teflon veya granit bir tencereye alınır.
Yüksek ateşte sürekli karıştırılarak karamelize hale gelene kadar karıştırılır.
Karamelize olunca ocağın altı kapatılır. (karamelize olması yaklaşık 6 dakika sürdü. ).
Susam eklenir.Karıştırılır.
Yağlı kağıdın üzerine birbirine değmeyecek şekilde yayılır.
Hafif soğuyunca elimizle yapışanları ayıralım.
Soğuyunca servise hazır hale gelir.
Susamlı Fıstık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı