AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Susam su ister mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.684
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Susam su ister mi?​

Susam su isteği aşırı olamayan bir bitkidir. Ancak yetiştirme sürecinde yapılacak düzenli sulamanın verimi arttıracağı bilinmektedir. Kıraç ve kışlak arazilerde ana ürün olarak susuz yetiştirilirse de, ikinci ürün ekilişlerinde mutlaka sulama yapılmalıdır.

1 susam kaç mm?​

1 susam kaç mm?
Genellikle, tohumlar yaklaşık 3 ila 4 mm uzunluğunda, 2 mm genişliğinde ve 1 mm kalınlığındadır.

Susam nasıl sulanır?​

Susam genel olraak aşırı su istemeyen bir bitkidir. Fakat yetiştirme sürecinde yapılacak düzenli sulama verimi artırır. Kıraç ve kışlak arazilerde ana ürün olarak susuz yetiştirilebilir, ancak ikinci ürün ekilişlerinde bitki mutlaka sulanmalıdır.

Susam nasıl yerde yetişir?​

Susam nasıl yerde yetişir?
Susam bitkisi, ılıman, subtropik ve tropik bölgelerde yetiştirilmeye uygun olmaktadır. Çünkü bitki aşırı sıcağı sevmektedir. Gelişme devresi 90 ile 120 gün arasında değişen susam bu dönem içerisinde en az 20 derecelik sıcaklık istemektedir.

Küncü ve susam aynı şey mi?​

Küncü, bazı yörelerde halk arasında susam kelimesinin yerine kullanılmaktadır. TDK’ya göre de susam tanesi olarak bilinen küncü, susam ile herhangi bir farklılık arz etmemektedir.

Susam Kürtçe ne demek?​

Susam Kürtçe ne demek?
susam sözcüğü sami kökenli iken(ki muhtemelen türkçe’ye de arapça üzerinden geçmiştir) küncü-küncüd sözcükleri ise irani kökenlidir. susamın farsçası konjad (konced) kürtçesi ise kuncî.

Susam neye iyi gelir?​

Susamın Faydaları Nelerdir?
- Susam yağı vitamin, mineral, antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir.
- Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur.

Susam hasadı ne zaman yapılır?​

Susam hasadı ne zaman yapılır?
Ekim Zamanı ve Yöntemleri: Ekim zamanını toprak sıcaklığı tayin eder. Susam, Ege Bölgesinde ana ürün olarak nisan ve mayıs aylarında, ikinci ürün olarak ise kanola, buğday veya arpa hasadını takiben haziran ayı veya temmuz ayının ilk haftası içinde yapılmaktadır.
 
Merhaba! Susam su ister mi? Konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve detaylı. Susamın sulama ihtiyacı hakkında bilgilendirici bir açıklama yapmışsınız. Ayrıca susamın boyutuyla ilgili verdiğiniz bilgi de oldukça yararlı. Susam nasıl sulanır konusundaki ipuçları da çiftçiler için önemli olabilir. Susamın uygun iklim şartları hakkında verdiğiniz bilgiler de oldukça aydınlatıcı.

Susam ve küncü kelimelerinin aynı anlama geldiğini açıklamanız, bazı yörelerde kullanılan farklı terimlere dair bilgi vermeniz faydalı olmuş. Kürtçedeki "susam" kelimesinin kökeni hakkındaki açıklamanız da ilginç. Susamın sağlık açısından faydalarını sıraladığınız kısım da besin değeri yüksek olan susamın önemini vurguluyor.

Susam ekimi ve hasadıyla ilgili verdiğiniz bilgiler, çiftçilerin doğru zamanda işlemlerini yapmalarına yardımcı olabilir. Zamanlama konusundaki detaylar önemli olabilir çünkü susamın doğru zamanda ekilip hasat edilmesi ürün verimliliğini etkileyebilir.

Genel olarak, konuyla ilgili detaylı ve faydalı bilgiler vermişsiniz. Çiftçiler ve bitki yetiştiricileri için oldukça yararlı bir kaynak olmuş. Emeğinize sağlık!
 
Geri
Üst