Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sus yoncasi nasil cogalir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Süs yoncası nasıl çoğalır?​

SÜS YONCASI NASIL ÇOĞALTILIR? Uyku çiçeği yani süs yoncası çoğaltmak için, dallarını köklerinden ayırarak başka bir yere dikebilirsiniz. Veya çıkan çiçekleri sürekli toplayarak, yeniden tomurcuklanıp çoğalmasını sağlayabilirsiniz.

Uyku çiçeği ne zaman Cogaltilir?​

Uyku çiçeği ne zaman Cogaltilir?
Çünkü bitki soğanlı olduğundan dolayı ilkbaharda yeniden gelişim göstermeye başlar. Çiçeğin bakımında torf, perlit ve kum karışımlı toprak önemli bir yer tutmakta olup gelişimi için ise küçük bir saksı yeterli olmaktadır.

Yonca çiçeği ne zaman çiçek açar?​

Yonca çiçeği ne zaman çiçek açar?
Soğanlar dallarda ne kadar çok artarsa, o kadar çok çiçek açmaktadır. Beyaz, pembe ve mor gibi farklı renklerde görebilmeniz mümkündür. Yılda iki kere açan bir bitki olmasından dolayı, çiçeğin gelişimi durmaktadır. Süs yoncası gündüz vakitlerinde yapraklarını açmakta ve akşam saatlerinde yapraklarını kapatmaktadır.

Süs yoncası balkonda yetişir mi?​

Bütün dünyada en çok saksılarda bir ev bitkisi olarak yaprak güzelliği için yetiştirilir. İklimi uygun yerlerde Oxalis triangularis – süs yoncası bahçelerde veya balkon, bahçe saksılarında sürekli dışarıda yetişebilir. Kışın fazla soğukta ve yazın fazla sıcakta yaprakları kurur.

Bodur yonca nedir?​

Bodur yonca nedir?
Ak Üçgül (Trifolium repens) Süs Yoncası Bodur Yonca Çim Tohumu Özellikleri: Fazla boylanmaz, yatık büyür ve ekilen alanı çok çabuk kapatır. Beyaz çiçekleri ile ekilen alanda gösterişli bir görüntü oluşturur. Basmaya, ezilmeye dayanıklıdır.

Uyku çiçeği nereyi sever?​

Uyku çiçeği nereyi sever?
Genel olarak uyku çiçeği güneşli ortamı sever. Ancak bitkini pek karanlıkta bırakmayıp fazla da güneşte tutmamanız gerekir. Uyku çiçeğinin toprağı kurudukça su ilave edebilirsiniz. Bu türü kış aylarındaki ayaz ve soğuktan korumak için iç mekanları tercih edebilirsiniz.
Şans yoncası kaç yapraklı?​
Dört-yapraklı yoncanın şansla ilk defa ilgililendirilmesi 1877’de St.

Yonca çiçeği ne zaman ekilir?​

Yonca çiçeği ne zaman ekilir?
Yonca sonbahar ya da ilkbaharda ekilir.

Uyku çiçeği dışarıda yetişir mi?​

Uyku çiçeği dışarıda yetişir mi?
Uyku çiçeği hem iç mekan bitkisi hem de dış mekan bitkisi olarak her mekana kolayca uyum sağlayabilir.

Kaç yapraklı yonca şans getirir?​

Dört yapraklı yonca, yaygın üç yapraklı yoncanın nadir bir varyasyonudur. Geleneksel batıl inanca göre, bu yonca iyi şans getirir, ancak bu batıl inancın ne zaman veya nasıl başladığı açık değildir.

Uyku çiçeği soğuğu sever mi?​

Uyku çiçeği soğuğu sever mi?
Uyku Çiçeği soğuğu sever mi? Ayaz ve soğuk hava bu çiçek türü için uygun değildir.

Uyku çiçeği uyku getirir mi?​

Uyku çiçeği uyku getirir mi?
Bu süs yoncasına uyku çiçeği denmesinin sebebi, çiçek açtığı dönemde bir ay boyunca gelişiminin tamamen durması ve açan çiçeklerin gece kapanıp boru şeklini almasıdır. Bu çiçek çiçeklenme döneminde gerçekten uyku haline geçen bir çiçek olması ile tanınmaktadır.

Bodur yonca ne zaman ekilir?​

Yonca ekimi sonbahar veya ilkbaharda gerçekleşir. İlkbaharda yonca ekmek daha yaygındır. Ortalama olarak, hektar başına yaklaşık 20-40 kg tohum gerekir (1 ton = 1000 kg ve 1 hektar = 10.000 metrekare).
 
Süs yoncası, uyku çiçeği veya Yonca çiçeği gibi farklı isimlerle bilinen bitki, çoğaltılabilir ve bakımı oldukça keyifli olan bir bitkidir. Süs yoncasını çoğaltmanın birkaç yolu vardır. Öncelikle dallarını köklerinden ayırarak başka bir yere dikebilirsiniz. Bu şekilde bitkinin kökleri gelişerek yeni bitkiler oluşturabilir. Ayrıca çıkan çiçekleri sürekli toplayarak, bitkinin yeniden tomurcuklanmasını sağlayabilir ve böylece çoğalmasını destekleyebilirsiniz.

Uyku çiçeği genellikle ilkbaharda yeniden gelişim göstermeye başlar. Bitkinin bakımında torf, perlit ve kum karışımlı toprak önemli bir yere sahiptir ve bitkinin gelişimi için küçük bir saksı yeterli olabilir. Uyku çiçeği genellikle güneşli ortamları sever ancak doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Toprağı kurudukça sulanmalı ve kış aylarında ayaz ve soğuktan korunmaya özen gösterilmelidir.

Yonca çiçeği ise genellikle soğanlı bitkiler arasında yer alır ve soğanlarının dallarda artmasıyla daha çok çiçek açar. Beyaz, pembe ve mor gibi farklı renklerde çiçekler açabilen yonca çiçeği, yılda iki kere çiçek açabilir. Çiçekler genellikle gündüz vakitlerinde açılırken akşam saatlerinde kapanabilir.

Bodur yonca ise Trifolium repens türünden bir bitki olup fazla boylanmaz, yatık büyür ve ekilen alanı çabuk kapatır. Bodur yonca beyaz çiçekleri ile gösterişli bir görüntü oluşturabilirken basmaya ve ezilmeye dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Son olarak, dört yapraklı yonca geleneksel batıl inançlara göre iyi şans getirdiği düşünülen nadir bir varyasyondur. Bu inanca göre dört yapraklı yonca şans ve bereket getirebilir, ancak bu tamamen bir batıl inançtır ve bilimsel bir dayanağı yoktur.
 
Geri
Üst